CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

**Assalamualaikum** ~~Ahlan Wasahlan~~

~Senyum itu satu sedekah~ ^_^

Berkat



SALAM.

Hari ni sy nak cerita sikit pasal status sy yg terbaru kt FB iaitu

"tanpa lecturer, siapa lah kita.

Jgn kutuk2 lecturer walaupun dia ada buat slh kat kita...

mesti dia x sengaja.. klu x, nanti blaja x berkat. =)"


 

KES 1 :

Kelas jam 8.00 pagi = 1 persatu pelajar sampai ke kelas.

     8.30 pagi = pensyarah masih tak sampai2.

     Akhirnya, semua pelajar pulang.

*keesokan harinya, pensyarah tu datang dan cakap :

Sorry sy tak dapat datang semalam.Anak sy sakit.

[kepada yg marah2 kat pensyarah tu semalam (even dalam hati),

Sila rasa bersalah sekarang]


 

KES 2 :

Kelas jam 8.00 pagi = kes 1 berulang.

*Tetapi kali ni, tak ada penjelasan kenapa pensyarah dia tak dapat hadir.


 

KES 3 :

Kelas jam 8.00 pagi :

Hari ni semua pelajar hantar assignment.

Selepas 15 minit, staff dari pejabat datang,

"Dr. ****** tak dapat hadir, dia sakit mata,

dia minta sy kutip assignmnent kamu.

Lepas hantar, dah boleh balik."


 

KES 4:

Pelajar : hari ni ada kelas ke tak ada?

Saya : Tak de pulak Dr. Ckp kelas batal. Haritu je Dr. MC.

*Tak ramai pon yg dtg kelas pagi tu.

Selepas 15 minit. Pensyarah tu datang, dia hanya dapat mengajar

dalam 15 minit. Disebabkan dia masih tak sihat, dan tak mampu utk

terusakan pengajaran, kelas ditunda.


 


 

# Bagi sesetengah pelajar, pensyarah ni dianggap sebagai 'tak bertanggungjawab'.

Yeke? Pada saya, semua yg berlaku bukan kehendak dia. Dia bukan sengaja

tak nak masuk kelas.

#Bagi sesetengah pelajar, mereka telah 'membuang masa' sebab menunggu

Pensyarah tu & 'menyusahkan' mereka sbb kena bangun awal, dtg awl,

aleh2 kelas batal. Tak baik fikir macam tu taw. Nanti ilmu yg kte blajar tu x berkat.

#Ada juga yg memandang ringan kelas ni sebab pensyarah tak ambil kehadiran

Walaupun kelasnya bersaiz kecil. Tak sampai 20 orang pon.


 

P/S : KELAS NI 3X SEMINGGU & SEMUANYA JAM 8.00 PAGI.

[tapi, setiap kali kelas, pensyarah tu akan datang jam 8.15 pagi]

Sebagai pelajar, kte kna datang lebih awal dari pensyarah.

^_^

Saya lebih suka kelas pagi berbanding petang, sbb kte masih segar.

Tapi sy tahu, ramai yg bertentangan dgn saya.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 kata kamu:

PeiingLee said...

walaupun lect kite cam2... tapi sy paling suka subjek ni! cz dis is wat mathematical modelling is! act sy ada consider nak cari die wat FYP... senior ramai wat dgn saratha.... awk? T.T

^^Zira Zerra^^ said...

yep2. sy setuju.blh jugak klu buat fyp dgn dia. kite sama2 lah. =)

mat13 said...

lau abis blaja nt paham la itu smua...

PeiingLee said...

errrr.... sy x sure la nak dgn siapa~ sbb chien hoong nak wat dgn saratha.. dgr kata dennis nak wat dgn teh su yean! pastu mrk ada tanya sy nak wat dgn sapa~ sy x tau~ either awk atau chien hoong o saratha o lect ni! nazirul bukan nak dgn awk ke?

PeiingLee said...

final decision ilh dgn awk~ malas nak fikir da~ huhu!!! =)